Een kijk op wat Midden-Limburg zoal biedt

Bezienswaardigheden Weert

Op zoek naar een leuke, inspirerende en ontspannende ontdekkingsreis door Weert en omgeving? De VVV Weert heeft een aantal fraaie arrangementen ontwikkeld voor gezinnen, vriendengroepen, bedrijven, verenigingen schoolreisjes en kinderfeestjes. Voor info: zie de pagina ‘Dagje uit in Weert‘ op de website van de VVV Weert (www.vvvweert.nl). Op deze pagina vindt u alle mogelijke ingrediënten voor een onvergetelijke dag. Er zijn arrangementen in het Centrum van Weert, recreatiegebied ‘De IJzeren Man’, de Laurabossen, Stramproy, Swartbroek en Nederweert.

Adres: VVV Weert, Markt 11, Weert

Naast de VVV biedt ook Historisch Toeristisch Bureau Maria Bonten arrangementen aan, zoals het Rogstaekers Rondje (hap-stap stadswandeling), Rozen Geurenarrangement, proeverij Trappisten en abdijbieren, smokkeldagtocht. Kijk voor meer informatie op www.mariabonten.nl, 0495-563354 of email: mbonten@outlook.com

Nationaal Park de Groote Peel

Op de grens van Noord-Brabant en Limburg vormen Mariapeel, Deurnsche Peel en Nationaal Park Groote Peel een indrukwekkend moeras. Hier laat het landschap zich lezen als een geschiedenisboek. Het overgrote deel van het veenmoeras werd door turfstekers afgegraven en als ‘het goud van de Peel’ verkocht. De sporen hiervan zijn nog overal aanwezig.

Ooit een ondoordringbaar moeras, nu een landschap van water, heidevelden, zandruggen, berken en open vlaktes begroeid met pijpenstrootje. Een paradijs voor natuurliefhebbers en wandelaars. De rust van de Groote Peel lokt ruim honderd soorten broedvogels en ook trekvogels, zoals de trompetterende kraanvogel, strijken hier neer. Maar pas op, kijk niet alleen maar naar boven. Onder de bodem van veenmos gaat soms een flinke plas water schuil.

Buitencentrum De Pelen

Buitencentrum De Pelen ligt aan de rand van Nationaal Park De Groote Peel. Het is het start- en eindpunt van verschillende wandel- en fietsroutes. In het bezoekerscentrum zijn fiets- en wandelkaarten, boeken en souvenirs te koop. Bij de informatiebalie worden doe- en ontdektochten verhuurd en starten diverse leuke activiteiten.

In het Buitencentrum De Pelen worden met regelmaat leuke en interessante activiteiten georganiseerd.

Adres: Buitencentrum De Pelen, Moostdijk 15 Ospel

Nationale park de Meinweg

Het ongeveer 1800 hectare grote Nationale park de Meinweg ligt vlakbij Roermond en heeft een uniek terrassenlandschap. De terrassen zijn in de loop van tienduizenden jaren ontstaan door inscheuringen van de Maas en verschuivingen in de aardkorst langs de drie breuklijnen die door het gebied lopen. Bij het Bezoekerscentrum De Meinweg is informatie te krijgen over de wandel- en fietsroutes en de diverse activiteiten in het park. Tevens kun je er heerlijk lunchen en zijn er ruige speeltoestellen voor kinderen. Adres: Meinweg 2, Herkenbosch.

Bosgebied Leudal

Natuurgebied het Leudal is een 500 hectare groot bosgebied, waar je uren kunt ronddwalen over de vele wandelroutes, die onderling met elkaar verbonden zijn doormidden van knooppunten. Er zijn zowel lange als korte wandelingen mogelijk! Bij het bezoekerscentrum Leudal zijn diverse routekaarten te krijgen, evenals informatie over natuur en cultuur van het hele Leudalgebied. Leuk is een wandeling naar de Leumolen, deze is ook regelmatig geopend voor een bezichtiging. Adres: Roggelseweg 58, Haelen.

Bezienswaardigheden Midden-Limburg – Roermond

Roermond is na Maastricht de tweede winkelstad in Limburg. Dit heeft Roermond te danken aan het ‘McArthurGlen Designer Outlet’. Hier shop je heel veel modemerken tegen gereduceerde prijzen. Maar ook het centrum van Roermond, herbergt talloze grote en kleine winkels. Honger gekregen van het shoppen? Terrasjes en eetgelegenheden zijn er voldoende. Gezellig toeven is het bijvoorbeeld bij ‘Buitenop’, maar ook rond het Munsterplein vind je voldoende terrasjes. Aan het Munsterplein ligt ook de ‘Sint Christoffel Kathedraal’. Natuurlijk zijn daar nog de Maasplassen.

Thorn – het mooiste stadje van Midden-Limburg

Het mooiste dorpje van Midden-Limburg is Thorn, ook wel bekend als het witte stadje omdat veel van de huisjes hier witgeschilderd zijn. Vooral het historische deel, met oude huizen en smalle straatjes met kinderkopjes, is prachtig om te zien, heerlijk om doorheen te wandelen of om er te genieten op een knus terrasje. Wil je alles weten over Thorn en haar bewogen geschiedenis, bezoek dan het Museum het land van Thorn. Leuk is ook de audiotoer door het historische centrum. Adres: Wijngaard 14, Thorn.

Watersport op de Maasplassen

In Midden-Limburg liggen de Maasplassen, een netwerk van grote en kleine plassen die ontstaan zijn door grindafgravingen. Met een oppervlakte van ruim 3000 hectare is het grootste aaneengesloten watersportgebied van Nederland. Een waar watersportparadijs! Zo kunnen we aanraden  Funbeach in Panheel, hier kun je zowel luieren, als zwemmen en actief meedoen met spectaculaire wateractiviteiten. Lekker ontspannen kan in het strandpaviljoen. Ook Area-X (de Weerd) in Roermond is een heerlijk plekje: met een zandstrand en terrasjes.

……en er is nog véél meer in het niet zo bekende Midden Limburg!….

Gerelateerde berichten

Bijna vol 3 juli-15 augustus!

Bijna vol vanaf 3 juli tot 15 augustus!

lees meer
Sanitiargebouw klaar voor opening!

Morgen 15 juni, gaat ons sanitairgebouw open, aangepast aan de RIVM richtlijnen!

lees meer
Wega Honing is er weer!

Weet je, sommige dingen blijven! Wega Honing in het Nieuwe Anders!

lees meer