Wega Weetjes

WEET JE WAARDIG OP

HÉT NATUURKAMPEERTERREIN IN MIDDEN-LIMBURG!

Het 4 ha grote kampeerterrein ligt in een prachtig natuurgebied waar je nog in alle rust van je vakantie kunt genieten.
Het natuurgebied waarin je kampeert is een eigenzinnig landschap en stoort zich niet aan grenzen!

Het ligt op de grens van beide Limburgen en Noord-Brabant: het Grenspark Kempen~Broek , een 25000 ha groot gebied dat nat afwisselt met droog, open met gesloten, natuur met cultuur. Het strekt zich uit over de gemeenten, Weert, Nederweert, Cranendonck, Bree, Kinrooi en Maaseik.

Het Kempen~Broek onthult een ware mozaïek van landschappen. Je vindt hier moerassen, beekvalleien, dennen, bossen, heide, hooilanden, weilanden, akkers en grootschalige landbouwgebieden.

Kortom, voor ieder wat wils!

Op talloze manieren kan je het Kempen~Broek verkennen. Je kan hier niet alleen wandelen en fietsen, maar ook mountainbiken, paardrijden en mennen. Vele zeldzame planten- en diersoorten voelen zich hier thuis. Wist je dat er op weinig plaatsen in de Benelux zoveel soorten libellen voorkomen als in Kempen~Broek?  Sinds enkele jaren is ook de bever teruggekeerd en met een beetje geluk krijg je zelfs het edelhert te zien.

Wega staat voor de helderste ster in het sterrenbeeld Lier en een van de helderste van de noordelijke hemel. Het is één van de drie sterren van de zomerdriehoek. Kun jij ‘m zien als het donker is op het natuurkampeerterrein?

Ons duurzaam beleid is erop gericht zorgvuldig met de mooie natuur en het bijzondere karakter van het kampeerterrein en omgeving om te gaan, zodat de speciale uitstraling volledig tot z’n recht komt. Wij zijn samen met jou, als beheerders en gasten, verantwoordelijk voor de instandhouding van de natuur en de rust! Wij vragen dan ook jouw volledige medewerking!

Recreatiegebied de IJzeren Man

Het gebied rondom Natuurkampeerterrein Wega is naast de toegangspoort tot GrensPark Kempen~Broek ook behorend tot Natuur en Recreatiegebied de IJzeren Man.

Lopend of fietsend vanuit Natuurkampeerterrein Wega vind je alles wat je zoekt: een actieve dag, of juist heerlijk tot rust komen in de natuur.

Zwemmen in het overdekt zwemparadijs, of genieten aan het Blauwe Meertje met zijn parelwitte strand en azuurblauw water. Heerlijk ravotten in de natuur en het Zintuigenpark maar misschien kies je liever voor overdekte speeltoestellen. Voor echte waaghalzen is er het uitdagende klimbos of kies je met kleinere bezoekers voor de vele buiten speeltoestellen?

Picknicken op de vele mooie plekjes in het natuurgebied of een heerlijk kop koffie, lunch of diner bij de diverse horecazaken binnen het recreatiegebied.

Natuurkampeerterrein Wega is auto/motor vrij!

Auto’s en motoren komen alleen op het Natuurkampeerterrein bij aankomst en vertrek. Daardoor behoud het terrein z’n ruime natuurlijke uitstraling en kunnen kinderen ongestoord en veilig spelen.

De parkeerplaats voor kampeerders ligt direct naast het Natuurkampeerterrein.

WarmeWegaWeken2024!

De WegaHelden kunnen écht niet wachten! En je weet het he: niks moet, vrijheid – blijheid!

In 2024 zijn de WarmeWegaWeken weer daar!

Op z’n Wegaas dus: anders, apart maar zeker raak en voor ieder wat wils!

Kijk maar eens: WARMEWEGAWEKEN

Groene boekje en Natuurkampeerkaart

Ook op Natuurkampeerterrein Wega is het Groene Boekje, met bijhorende Natuurkampeerkaart verplicht! Het is dan ook bij de receptie te koop!

Wij wensen jou en de jouwen een heel fijn verblijf, écht ontspannen kamperen, in een zeer relaxte sfeer!

Geniet!

Wifi

Da’s ff wennen!

WIFI is enkel in en rondom WegaLand beschikbaar. Je kampeert dus bij ons met écht contact écht anders dan online contact. Wedden dat je het kampeerterrein anders verlaat dan toen je binnenkwam? Zo niet, dan online ons ff….😉

WegaWaardig vanaf 2023!

Vanaf seizoen 2023 verhuren wij een De Waard Albatros: de WegaWaardig! Compleet ingericht voor minimaal 4 kampeerders! Gewoon onthaastend, eenvoudig maar o zo treffend kamperen in een kwaliteit tent op Natuurkampeerterrein Wega! De reacties zijn lovend!

KLAAR OM TE ONTHAASTEN?