Activiteiten

De gemeente Weert bestaat uit de stad Weert en de kerkdorpen Swartbroek, Stramproy, Tungelroy, Laar en Altweerterheide. Hier kun je prima te voet, per fiets, met de auto of motor de omgeving verkennen.

Van Horne Jaar 2018

Weert herdacht in 2018 de gebeurtenissen die zich in 1568, 450 jaar geleden op een knooppunt in de geschiedenis, hebben afgespeeld. Toen werden Philips van Horne en Lamoraal van Egmont in Brussel onthoofd. De dood van de twee edellieden vormt de opmaat voor de Nederlandse opstand. Maar 1568 vormt ook het scharnierpunt tussen de late middeleeuwen en de komst van modernere maatschappelijke verhouding en waarin niet langer de dienst wordt uitgemaakt door de lokale adel en de katholieke geestelijken.

In meerdere plaatsen in Nederland, België en Duitsland was daar in 2018 aandacht voor.

Weert, groenste regio van de wereld

Weert, ook wel de ‘Poort van Limburg’ genoemd, is een bruisende stad omringd door natuur, rust en ruimte. De gemeente Weert is in 2014 uitgeroepen tot ‘Groenste regio van de wereld’. Naast de titel ‘Winner International Competition Communities in Bloom’ behaalde Weert een tweede plaats binnen het thema Cultureel Erfgoed. Het groen vind je voornamelijk in het buitengebied. Bijzonder is grenspark Kempen~Broek, dat zich uitstrekt via de Belgische grens door de gemeente Weert tot in Nederweert. Recreatiegebied de IJzeren Man is hier onderdeel van. Maar ook in de stad vind je veel groen. Bekijk de korte (Engelstalige) promotiefilm over de groenste regio van de wereld.

Winkelen en eten in Weert

Weert biedt een grote variëteit aan winkelketens, speciaalzaken en horeca met o.a. een overdekt winkelcentrum, gezellige pleinen en terrasjes. Proef ook de bekende Weerter vlaai.

Evenementenstad Weert

In Weert is veel te doen. Naast intieme evenementen kent Weert jaarlijks terugkerende toppers als de Weerter kermis en Bospop.

Passantenhaven

In Weert ligt aan de Zuid-Willemsvaart een gezellige passantenhaven met 22 ligplaatsen. De haven, aan het Bassin in Weert (naast de stadsbrug), is in 2014 volledig gerenoveerd. Vanuit de haven loopt u binnen enkele minuten naar het gezellige centrum van Weert, waar u alle voorzieningen kunt vinden.

Ontdek de regio

Weert is de ideale uitvalsbasis voor uitstapjes in Midden-Limburg, het heuvelachtige Zuid-Limburg, het gezellige Brabant en het Bourgondische België. En ook Duitsland ligt dichtbij.

Weekmarkten in de gemeente Weert

Stad Weert, centrum Zaterdag van 9.00 – 16.00 Food en non-food
Stramproy, centrum Woensdag van 13.30 – 16.30

Contact VVV

VVV vestiging, agentschap of informatiezuil in de gemeente Weert.

Gerelateerde berichten

Wega hout voor onze Wega kacheltjes!

Wega hout gekloofd voor Wega kacheltjes, te huur op ons terrein en zó sfeervol naast je tent, caravan of camper!

lees meer
Ons Natuurkampeerterrein gaat weer open op 29 mei as!

Ons Natuurkampeerterrein blijft gesloten tot 29 mei as. Weekend van Pinksteren zijn wij weer open als de situatie het toelaat!

lees meer
natuurkampeerterrein Wega weert - ruime plaatsen - >100m2 - midden Limburg - weert - fijn terrein - kempembroek - natuur
Frisse zandbakken voor onze Jonge Helden!

Onze Jonge Helden kunnen vooruit met vernieuwd zand in onze zandbakken!

lees meer