Algemene voorwaarden

(for English version scroll down!)

Algemene voorwaarden kampeerjaar 2022

(lees ze door voordat je arriveert ūüėČ)

 1. Teamleden van team Wega zijn jouw gastvrouw/heer. Team Wega is te bereiken via de receptie, of het voor de receptie raam genoteerde telefoonnummer.  
 2. Aankomst na 13.00 uur, liefst voor 18.00.¬†Vertrek voor 12.00 uur. Hiervan kan¬†in overleg met Team¬†Wega¬†binnen en buiten het hoogseizoen worden afgeweken (indien de kampeerplek niet gereserveerd is kost de late check out ¬†‚ā¨10,00)¬†
 3. Bij aankomst dien je je te melden bij de receptie, waar je je laat inschrijven. Ook al heb je afgesproken met familie/kennissen, eerst even langs de receptie. 
 4. Indien je hebt gereserveerd voor meerdere plekken verzoeken wij jou met klem de andere kampeerders te vragen zich direct bij aankomst te melden bij de receptie. Zij worden ivm evt calamiteiten en administratie ieder apart (per plek) ingeschreven. 
 5. Is de receptie gesloten, volg dan de aanwijzingen op het bord voor het raam van de receptie en doe de inschrijving tijdens de eerstvolgende openingstijd, uiterlijk een dag na aankomst. Natuurlijk kun je altijd bellen!
 6. Het Natuurkampeerterrein kent 2 verhogingen op het Grote Veld. Deze zijn alleen voor tenten, niet voor¬†autos/campers/caravans. Laat de auto voor de verhoging staan als je ‘m uit- inlaat!
 7. Plaats je kampeermiddel zodanig dat het plaatsnummerpaaltje het midden van je kampeermiddel is.
 8. Wij vragen jou een rubberen gaatjes tapijt onder tent of voortent, geen plastic zeil! Zo blijft onze grasmat zoveel mogelijk intact!
 9. Het Natuurkampeerterrein is autovrij. Parkeer je auto na laden/lossen op de daarvoor bestemde parkeerplaats. 
 10. Een kleine aanhanger tot 1.5 m² mag bij het kampeermiddel blijven staan, grotere aanhangers plaats je op de parkeerplaats. 
 11. Het is niet toegestaan bij La Roulotte, de WegaTipi, de Kampeerhuisjes en Trekkershut+ een (aanhang)wagen, motor te parkeren. Hiervoor dien je de parkeerplaats te gebruiken. 
 12. De kampeerder draagt er zorg voor dat medekampeerder(s) en/of derde(n) die de kampeerder bezoeken en/of bij de kampeerder verblijven deze voorwaarden naleven. 
 13. Bezoek van de kampeerder dient zich te allen tijde te melden bij de receptie, of wanneer deze weer geopend is.¬†Volwassenen betalen ‚ā¨2,50 en kinderen tot 12 jaar ‚ā¨2,00.
 14. Op het gehele kampeerterrein is stroom, 6 ampere. Denk jezelf aan een verlengkabel en CEE campingstekker?
 15. Na 22:00 uur dient het (fluister)stil te zijn op het Natuurkampeerterrein,
 16. Het bezit van een Natuurkampeerkaart is verplicht en bij de receptie verkrijgbaar voor ‚ā¨15,95
 17. Gebruik van audioapparatuur is alleen toegestaan als het niet hoorbaar is voor medekampeerders.
 18. Op een kampeerplek mag 1 hoofdkampeermiddel staan, zijnde een camper, caravan, vouwwagen of tent. Daarbij mag 1 bijzettentje geplaatst worden. 
 19. Bijzettentje(s) links en/of rechts naast je kampeermiddel. 
 20. Op het Natuurkampeerterrein dien je stapvoets te rijden (5 km/uur). Geen  kinderen achter het stuur. 
 21. Kinderen beneden de 6 jaar dienen onder begeleiding van een ouder gebruik te maken van het sanitair gebouw. 
 22. Ter voorkoming van verstoppingen en het vastlopen van de rioolpomp is het niet toegestaan vochtig toiletpapier, maandverband en luiers door het toilet te spoelen! 
 23. Bovengenoemde svp deponeren in het vuilnisbakje op het toilet. 
 24. Laat je een bestelling bezorgen door een bezorgdienst, vraag dan of de bezorger bij de slagboom op jou kan wachten¬†en‚ÄĮniet‚ÄĮhet¬†terrein oprijdt.¬†
 25. Roken in het sanitair gebouw en onze accommodaties is niet toegestaan. 
 26. Partytenten en event tenten zijn niet toegestaan, ook niet als voortent. 
 27. Hangmatten mogen niet opgehangen worden aan bomen op het terrein,
 28. Bij slecht weer kun je gebruik maken van Wegaland, de SlechtWeerRuimte.  Mogelijk is deze op slot in het laagseizoen. Vraag of bel als je er gebruik van wilt maken!
 29. In de directe omgeving van WegaLand is Wifi aanwezig, 
 30. Op ons Natuurkampeerterrein wordt afval zoveel mogelijk gescheiden.‚ÄĮWerk hier svp aan mee!‚ÄĮ¬†Je vindt de afvalbakken (oa‚ÄĮP(lastic)M(etaal)D(rinkkartons), glas, oud papier) aan de zijkant van het¬†sanitair gebouw, bij ‚ÄúFiets&Meer‚ÄĚ.
 31. PMD afvalzakken zijn gratis te verkrijgen bij de receptie. 
 32. Grof vuil¬†afval (zoals landbouwplastic, kampeerstoelen, -tafels, luchtbedden en ander¬†grof vuil) ‚ÄĮNIET in de afvalcontainers dumpen. Neem het mee naar huis!
 33. Chemische toiletten en alle andere toiletemmers¬† worden geledigd in de daarvoor bestemde stortplaats zijkant sanitair gebouw, bij ‚ÄúFiets&Meer‚ÄĚ .

Reserveren/aanbetalen/annuleren: 

 1. Reserveren voor een kampeerplek of 1 van de accommodaties¬†kan via¬†www.natuurkampeerterreinweert.nl,¬†tablad¬†‚Äúreserveer‚ÄĚ (bij vragen/onduidelijkheden bel 085-0022282)
 2. De reservering is een feit als je een schriftelijk (mail) antwoord van Team Wega hebt ontvangen en jij binnen de aangegeven tijd hebt aanbetaald.
 3. Team¬†Wega¬†houdt zich het recht voor zonder opgave van redenen afwijkende reserveringen te weigeren, dan wel hieraan speciale voorwaarden te stellen.‚ÄĮ¬†
 4. Bij de boeking van een van de accommodaties heb je een boekingsbevestiging en de voorwaarden gekregen, lees deze goed door! 
 5. Bij de boeking van een kampeerplek lees de voorwaarden op de site goed door.

Tijdens hoogseizoen:

 1. tijdens het hoogseizoen: betaalt de kampeerder een aanbetaling voor de kampeerplek, 1 of 2 kampeerders en het aantal nachten,
 2. je dient binnen 10 dagen 30% aan te betalen via banknummer aangegeven in de bevestigingsmail;   
 3. Bij reserveringen gaan wij uit van de kampeerplek en 1 of 2 kampeerders. Overige kosten zoals overige kampeerders, elektriciteit, bijzettent, etc worden bij aankomst berekend, 
 4. Bovenstaande geldt niet voor de HePi arrangementen, hiervoor gelden aparte afspraken die je per mail toegezonden krijgt.
 5. Bij uitblijven van betaling zal Team Wega de vordering overdragen aan een incassobureau. De bijkomende kosten hiervan zijn voor rekening van de kampeerder. 
 6. Een wijziging van de reservering dient tijdig telefonisch, of per email doorgegeven te worden bij Team Wega; 

Annuleringsvoorwaarden: 

Deze annuleringsvoorwaarden gelden niet voor de accommodaties. De voorwaarden voor de accommodaties krijgt de kampeerder samen met de bevestiging per mail.

Tijdens het hoogseizoen een kampeerplek annuleren:

 1. bij annulering tot 1 maand voor de geplande aankomstdatum: 100% restitutie van de evt aanbetaling minus ‚ā¨ 15,00 administratiekosten.
 2. bij annulering na 1 maand voor de geplande aankomstdatum, 0% restitutie,
 3. Je reservering vervalt als niet aan de aanbetalingsvoorwaarden wordt voldaan, ook als wij de aanbetaling niet volgens de gestelde termijn hebben ontvangen.
 4. Het resterende bedrag dient uiterlijk op de dag van vertrek te zijn voldaan. Om drukte bij de receptie te voorkomen is het vaak het handigst als je enkele dagen voor vertrek betaald.‚ÄĮ¬†
 5. Kampeerders die een accommodatie hebben gereserveerd: zie bijgevoegde voorwaarden bij de boekingsbevestiging die je via mail hebt ontvangen.
 6. Annuleer je (een deel) van je gereserveerd verblijf op Natuurkampeerterrein Wega, krijg je van ons een tegoedbon voor de resterende tijd.
 7. Indien je het verblijf bij ons eerder afbreekt dan gereserveerd, krijg je van ons een tegoedbon van het resterende bedrag.

Kampvuur en bbq: 

 1. Op de kampeerplek is het maken van (open) vuur/ kampvuur in welke vorm dan ook niet toegestaan. 
 2. Op Natuurkampeerterrein Wega is een speciale kampvuurplaats aanwezig. Deze kampvuurplaats is voor algemeen gebruik door de kampeerder.  
 3. In overleg met Team Wega kun je gebruik maken van de kampvuurplek: let wel: alleen in overleg met Team Wega en in aanwezigheid van een volwassene, de volwassene zorgt voor een schep en emmer water (via Team Wega te verkrijgen)
 4. Het gebruik van een bbq is toegestaan, MITS:  
 5. Er moet voortdurend toezicht zijn van een meerderjarige kampeerder. 
 6. De bbq moet minimaal 30 cm boven de grond staan en geen brandplekken op de grond‚ÄĮveroorzaken. Je dient de bbq te plaatsen op een tegel, te verkrijgen via de receptie. 
 7. De bbq mag niet worden aangestoken met licht ontvlambare vloeistoffen als benzine, spiritus, petroleum e.d. 
 8. In de nabijheid van de bbq dient een emmer water klaar te staan. De bbq dient alleen gebruikt te worden voor het bereiden van voedsel. Niet als‚ÄĮstookplaats. 
 9. Na afloop moeten de nog smeulende resten met water worden uitgeblust 
 10. De houtskool van de bbq moet gedoofd geledigd worden op de kampvuurplek, niet in de natuur of kampeerplek
 11. Het kan voorkomen dat er in bepaalde periodes geen vuur‚ÄĮgestookt en/of gebbq-ed mag worden op het Natuurkampeerterrein vanwege de droogte. (Lokale)overheidsinstanties nemen dit besluit. Dit wordt tijdig op het Natuurkampeerterrein door Team Wega aangegeven. 
 12. Als je op je kampeerplek een vuurtje wilt stoken kan dat alleen met door team Wega beschikbaar gestelde WegaKachels. Deze zijn te huur/te reserveren. 
 13. Een instructie van de WegaKachel vind je in de kachel als je ‚Äėm bij de receptie ophaalt. 
 14. Het kan zijn dat Team Wega jou aanspreekt over bovenstaande voorwaarden, oa voor jouw en onze veiligheid! ūüėäReageer svp met respect!

Kamperen met een groep:

 1. Een groep kampeerders bestaat uit meer dan 2 kampeerplekken.
 2. Wil je met een groep vrienden /familie komen kamperen? Neem dan eerst contact met ons op: via dit formulier of bel: 085-0022282

Recente Blogs

Tot 2022!

Natuurkampeerterrein Wega opent op 1 april 2022 as.

lees meer
Herfst 2021 is daar!

Wega is zó mooi in de herfst!

lees meer
Reserveer voor 2022!

Je kunt reeds reserveren voor het kampeerjaar 2022!

lees meer