Algemene voorwaarden

(for English version scroll down!)

Algemene voorwaarden kampeerjaar 2024

(lees ze door voordat je arriveert 😉 attendeer je svp ook je medekampeerders hierop?)

 1. Jij bent te gast op Natuurkampeerterrein Wega.
 2. Teamleden van team Wega zijn jouw gastvrouw/heer. Team Wega is te bereiken via de receptie, of het voor de receptie raam genoteerde telefoonnummer.  
 3. Aankomst na 13.00 uur, liefst voor 18.00. Vertrek voor 12.00 uur. Hiervan kan in overleg met Team Wega binnen en buiten het hoogseizoen worden afgeweken (vroege vogel aankomst of relax vertrek kost €10,00 per kampeerplek) 
 4. Bij aankomst dien je je te melden bij de receptie, waar je je laat inschrijven. Ook al heb je afgesproken met familie/kennissen, eerst even langs de receptie. 
 5. Indien je hebt gereserveerd voor meerdere plekken verzoeken wij jou met klem de andere kampeerders te vragen zich direct bij aankomst te melden bij de receptie. Zij worden ivm evt calamiteiten en administratie ieder apart (per plek) ingeschreven. 
 6. Is de receptie gesloten, volg dan de aanwijzingen op het bord voor het raam van de receptie en doe de inschrijving tijdens de eerstvolgende openingstijd, uiterlijk een dag na aankomst. Natuurlijk kun je altijd bellen!
 7. Het Natuurkampeerterrein kent 2 verhogingen op het Grote Veld. Deze zijn alleen voor tenten, niet voor autos/campers/caravans. Laat de auto voor de verhoging staan als je ‘m uit- inlaat!
 8. Plaats je kampeermiddel zodanig dat het plaatsnummerpaaltje het midden van je kampeermiddel is.
 9. Ook campers en autos met daktenten zijn welkom op Wega. Deze dienen op de kampeerplek te blijven staan gedurende je verblijf. Je kunt hier niet (dagelijks) mee heen en weer gaan rijden.
 10. Wij vragen jou een rubberen gaatjes tapijt onder tent of voortent, geen plastic zeil! Zo blijft onze grasmat zoveel mogelijk intact!
 11. Het Natuurkampeerterrein is auto- en motorvrij. Parkeer je auto/motor na laden/lossen op de daarvoor bestemde parkeerplaats. 
 12. Ga je met de auto boodschappen doen? Gebruik dan de bagagekar om de boodschappen vanuit de parkeerplaats naar je kampeerplek te brengen. Breng ze niet met de auto naar je kampeerplek.
 13. Een kleine aanhanger tot 1.5 m² mag bij het kampeermiddel blijven staan, grotere aanhangers plaats je op de parkeerplaats. 
 14. Het is niet toegestaan bij La Roulotte, de WegaTipi, WegaWaardig, de Kampeerhuisjes en Trekkershut+ een (aanhang)wagen, motor te parkeren. Hiervoor dien je de parkeerplaats te gebruiken. Je mag wel laden en lossen bij de accommodaties.
 15. De kampeerder draagt er zorg voor dat medekampeerder(s) en/of derde(n) die de kampeerder bezoeken en/of bij de kampeerder verblijven deze voorwaarden naleven. 
 16. Bezoek van de kampeerder dient zich te allen tijde te melden bij de receptie, of wanneer deze weer geopend is. 
 17. Op het gehele kampeerterrein is stroom, 6 ampere. Denk jezelf aan een verlengkabel en CEE campingstekker?
 18. Na 22:00 uur dient het (fluister)stil te zijn op het Natuurkampeerterrein,
 19. Het bezit van een Natuurkampeerkaart is verplicht en bij de receptie verkrijgbaar voor €15,95
 20. Gebruik van audioapparatuur is alleen toegestaan als het niet hoorbaar is voor medekampeerders.
 21. Op een kampeerplek mag 1 hoofdkampeermiddel staan, zijnde een camper, caravan, vouwwagen of (dak)tent. Daarbij mag 1 bijzettentje geplaatst worden. 
 22. Bijzettentje(s) links en/of rechts naast je kampeermiddel. 
 23. Onder een bijzettent verstaan wij een 2 persoons tentje zonder verblijfsruimte.
 24. Op het Natuurkampeerterrein dien je stapvoets te rijden (5 km/uur). Liever geen  kinderen achter het stuur. 
 25. Kinderen beneden de 6 jaar dienen onder begeleiding van een ouder gebruik te maken van het sanitair gebouw. 
 26. Ter voorkoming van verstoppingen en het vastlopen van de rioolpomp is het niet toegestaan vochtig toiletpapier, maandverband en luiers door het toilet te spoelen! 
 27. Bovengenoemde svp deponeren in het vuilnisbakje op het toilet. 
 28. Laat je een bestelling bezorgen door een bezorgdienst, vraag dan of de bezorger bij de slagboom op jou kan wachten en niet het terrein oprijdt. 
 29. Roken in het sanitair gebouw en onze accommodaties is niet toegestaan. 
 30. Partytenten en event tenten zijn niet toegestaan, ook niet als voortent. 
 31. Hangmatten mogen niet opgehangen worden aan bomen op het terrein,
 32. Bij slecht weer kun je gebruik maken van Wegaland, de SlechtWeerRuimte.  Mogelijk is deze op slot in het laagseizoen. Vraag of bel als je er gebruik van wilt maken!
 33. In de directe omgeving van WegaLand is Wifi aanwezig, gebruikersnaam en inlogcode vind je bij de deur van WegaLand.
 34. Op dit Natuurkampeerterrein wordt afval zoveel mogelijk gescheiden. Werk hier svp aan mee!  Je vindt de afvalbakken (oa P(lastic)M(etaal)D(rinkkartons), glas, oud papier) aan de zijkant van het sanitair gebouw, bij “Fiets&Meer”.
 35. PMD afvalzakken zijn gratis te verkrijgen bij de receptie, dichtgeknoopt deponeren svp in de PMD bak,
 36. Grof vuil afval (zoals landbouwplastic, kampeerstoelen, -tafels, luchtbedden en ander grof vuil)  NIET in de afvalcontainers dumpen. Neem het mee naar huis!
 37. Chemische toiletten en alle andere toiletemmers  worden geledigd in de daarvoor bestemde stortplaats zijkant sanitair gebouw, bij “Fiets&Meer” .

Reserveren/aanbetalen/annuleren:

 1. Reserveren voor een kampeerplek of 1 van de accommodaties kan via www.natuurkampeerterreinweert.nl, tablad “reserveer” (bij vragen/onduidelijkheden bel 085-0022282)
 2. De reservering is een feit als je een schriftelijk (mail) antwoord van Team Wega hebt ontvangen en jij binnen de aangegeven tijd hebt aanbetaald.
 3. Team Wega houdt zich het recht voor zonder opgave van redenen afwijkende reserveringen te weigeren, dan wel hieraan speciale voorwaarden te stellen.  
 4. Bij de boeking van een van de accommodaties heb je een boekingsbevestiging en de voorwaarden gekregen, lees deze goed door! 
 5. Bij de boeking van een kampeerplek lees de voorwaarden op de site goed door.

Betalen

 1. Op dit Natuurkampeerterrein kun je niet pinnen met de betaalkaart. De pinkosten zijn voor ons veel te hoog!
 2. Neem je mobiele telefoon mee. Je krijgt van ons een betaalverzoek middels te scannen QR code of een betaalverzoek via e-mail,
 3. Het meest handige is als je komt betalen een dag voor vertrek.

Tijdens hoogseizoen:

 1. tijdens het hoogseizoen: betaalt de kampeerder een aanbetaling voor de kampeerplek, 1 of 2 kampeerders en het aantal nachten,
 2. je dient binnen genoemde termijn in de bevestigingsmail 30% aan te betalen via banknummer ook aangegeven in de bevestigingsmail;   
 3. Bij reserveringen gaan wij uit van de kampeerplek en 1 of 2 kampeerders. Overige kosten zoals overige kampeerders, elektriciteit, bijzettent, etc worden bij aankomst berekend, 
 4. Bovenstaande geldt niet voor de HePi arrangementen, hiervoor gelden aparte afspraken die je per mail toegezonden krijgt.
 5. Bij uitblijven van betaling zal Team Wega de vordering overdragen aan een incassobureau. De bijkomende kosten hiervan zijn voor rekening van de kampeerder. 
 6. Een wijziging van de reservering dient tijdig telefonisch, of per email doorgegeven te worden bij Team Wega; 

Annuleringsvoorwaarden: 

Deze annuleringsvoorwaarden gelden niet voor de accommodaties. De voorwaarden voor de accommodaties krijgt de kampeerder samen met de bevestiging per mail.

Tijdens het hoogseizoen een kampeerplek annuleren:

 1. bij annulering tot 1 maand voor de geplande aankomstdatum: 100% restitutie van de evt aanbetaling minus € 10,00 administratiekosten.
 2. bij annulering na 1 maand voor de geplande aankomstdatum, 0% restitutie,
 3. zeg je je reservering af binnen gestelde 5 dagen betalingstermijn, verzoeken wij jou 10,00 administratiekosten te voldoen. Hopelijk kunnen wij een andere kampeerder blij maken met jouw lege kampeerplek.
 4. Je reservering vervalt als niet aan de aanbetalingsvoorwaarden wordt voldaan, ook als wij de aanbetaling niet volgens de gestelde termijn hebben ontvangen.
 5. Het resterende bedrag dient uiterlijk op de dag van vertrek te zijn voldaan. Om drukte bij de receptie te voorkomen is het vaak het handigst als je enkele dagen voor vertrek betaald.  
 6. Kampeerders die een accommodatie hebben gereserveerd: zie bijgevoegde voorwaarden bij de boekingsbevestiging die je via mail hebt ontvangen.
 7. Annuleer je (een deel) van je gereserveerd verblijf op Natuurkampeerterrein Wega, krijg je van ons een tegoedbon voor de resterende tijd.
 8. Indien je het verblijf bij ons eerder afbreekt dan gereserveerd, krijg je van ons een tegoedbon van het resterende bedrag.

Kampvuur en bbq: 

 1. Op de kampeerplek is het maken van (open) vuur/ kampvuur in welke vorm dan ook niet toegestaan. 
 2. Als je op je kampeerplek een vuurtje wilt stoken kan dat alleen met door team Wega beschikbaar gestelde op poten staande WegaKachels. Deze zijn te huur/te reserveren. 
 3. Een instructie van de WegaKachel vind je in de kachel als je ‘m bij de receptie ophaalt. 
 4. Op Natuurkampeerterrein Wega is een speciale kampvuurplaats aanwezig. Deze kampvuurplaats is voor algemeen gebruik door de kampeerder tot max 22.00 uur, dan dient het kampvuur gedoofd te zijn.
 5. Genieten van het kampvuur tot max 22.00 geldt voor de gehele openingsperiode van het Natuurkampeerterrein!
 6. In overleg met Team Wega kun je gebruik maken van de kampvuurplek: let wel: alleen in overleg met Team Wega en in aanwezigheid van een volwassene, de volwassene zorgt voor een schep en emmer water (via Team Wega te verkrijgen)
 7. Het gebruik van een bbq is toegestaan, MITS:  
 8. Er moet voortdurend toezicht zijn van een meerderjarige kampeerder. 
 9. De bbq moet minimaal 30 cm boven de grond staan en geen brandplekken op de grond veroorzaken. Je dient de bbq te plaatsen op een tegel, te verkrijgen via de receptie. 
 10. De bbq mag niet worden aangestoken met licht ontvlambare vloeistoffen als benzine, spiritus, petroleum e.d. 
 11. In de nabijheid van de bbq dient een emmer water klaar te staan. De bbq dient alleen gebruikt te worden voor het bereiden van voedsel. Niet als stookplaats. 
 12. Na afloop moeten de nog smeulende resten met water worden uitgeblust 
 13. De houtskool van de bbq moet gedoofd geledigd worden op de kampvuurplek, niet in de natuur of rondom jouw of een andere kampeerplek
 14. Het kan voorkomen dat er in bepaalde periodes geen vuur gestookt en/of gebbq-ed mag worden op het Natuurkampeerterrein vanwege de droogte en het brandgevaar. (Lokale)overheidsinstanties nemen dit besluit. Dit wordt tijdig op het Natuurkampeerterrein door Team Wega aangegeven. 
 15. Het kan zijn dat Team Wega jou aanspreekt over bovenstaande voorwaarden, oa voor jouw, de onze en ieders veiligheid! 😊Reageer svp met respect!

Kamperen met een groep:

 1. Met een groep kamperen op Natuurkampeerterrein Wega kan, wij stellen hier wel voorwaarden aan die wij graag eerst met jou bespreken.
 2. Een groep kampeerders bestaat uit meer dan 2 kampeerplekken.
 3. Wil je met een groep vrienden /familie komen kamperen? Neem dan eerst contact met ons op: via dit formulier of bel: 085-0022282

Wega en sociale media:

 1. Ook wij maken graag verbinding met anderen: kijk maar eens hier en hier
 2. Wij delen graag info op social media. Uiteraard gaan wij in overleg alvorens een bericht te plaatsen waarop herkenbare personen staan. Wij proberen hierin de richtlijnen van de AVG te volgen door toestemming te vragen aan diegene die op de foto staat of diens wettelijke vertegenwoordiger.
 3. Ondanks onze zorgvuldigheid wil dit om verschillende redenen niet altijd lukken! Neem jij contact met ons op mocht je een bericht gewijzigd of verwijderd willen zien?
 4. Berichten/fotos die reeds op andere sociale media pagina’s staan maar niet op onze social media pagina’s mogen wij zonder toestemming overnemen