Omgeving

Natuurkampeerterrein Wega ligt in het aantrekkelijke IJzeren Man gebied in Weert

Recreatiegebied de IJzerenman Weert is een veelzijdig sport-, ontspan- en recreatiegebied in Weert. Naast ontspanning op ons Natuurkampeerterrein vind je op loop- en fiets afstand vele activiteiten! Kom zwemmen bij Zwembad De IJzeren Man,  neem een duik in natuurwater het Blauwe Meertje. Of pak je educatief moment in het Natuurmilieucentrum, klim in het Klimbos, veel vertier in Kids-Plaza en geniet van de vele horeca gelegenheden.

Fietsroutes

Fietsen en wandelen in dit mooie gebied! Het Natuurkampeerterrein ligt in het schitterend gebied Kempen-Broek. Het gebied loopt door het Belgisch- en Nederlands Limburg. Maar liefst 25000 m2!

Bekijken

Wandelroutes

Wandelen kunt u al direct vanaf het natuurkampeerterrein in het bos- en recreatiegebied De IJzeren Man. Bij aankomst krijg je van ons een WegaWandelRoute van zo’n 7 km. Uitgezet door WegaTeam! Vanaf het terrein zijn er diverse gemarkeerde wandelroutes.
Verder zijn er in de directe omgeving een aantal bijzondere wandelgebieden zoals het nationaal park De Grote Peel en het Leudal.

Bekijken

Er zijn nog veel meer mogelijkheden. Een wandeling door de natuur met een picknick? Een kijkje nemen bij de geitjes, lammetjes of konijntjes bij de kinderboerderij? Een potje midgetgolf? Met 16 verschillende accommodaties in 1 gebied zijn meerdere bijzonder dagjes eenvoudig samen te stellen. In april 2015 zijn Waterskibaan De IJzeren Man en Klimbos Weert geopend. En in maart 2018 is Zintuigenpark Weert feestelijk geopend!

Vele activiteiten zijn trouwens op loop- fietsafstand van het Natuurkampeerterrein!

Kortom: veel vertier, voor ieder wat wils!

Activiteiten

De gemeente Weert bestaat uit de stad Weert en de kerkdorpen Swartbroek, Stramproy, Tungelroy, Laar en Altweerterheide. Hier kun je prima te voet, per fiets, met de auto of motor de omgeving verkennen. Bekijk wat er in de omgeving te doen is!

Bekijken
Albatros tent

Voor de jonge helden

Ontdek en ervaar de betovering! Vele jonge gasten gingen jou al voor in de ontdekking van de Wega. Nieuwe vrienden ontdekken, samen het avontuur beleven. Beleef de betoveringen. Zo natuurlijk!

Bekijken

Winkelen en eten in Weert

Weert biedt een grote variëteit aan winkelketens, speciaalzaken en horeca met o.a. een overdekt winkelcentrum, gezellige pleinen en terrasjes. Proef ook de bekende Weerter vlaai.

Bekijken