Over Wega

Het 4 ha grote kampeerterrein ligt in een prachtig natuurgebied waar u nog in alle rust van uw vakantie kunt genieten.
Het natuurgebied waarin U kampeert is een eigenzinnig landschap en stoort zich niet aan grenzen!

Het ligt op de grens van beide Limburgen en Noord-Brabant: het Grenspark Kempen-Broek , een 25000 ha groot gebied dat nat afwisselt met droog, open met gesloten, natuur met cultuur. Het strekt zich uit over de gemeenten, Weert, Nederweert, Cranendonck, Bree, Kinrooi en Maaseik.

Het Kempen-Broek onthult een ware mozaïek van landschappen. Je vindt hier moerassen, beekvalleien, dennen, bossen, heide, hooilanden, weilanden, akkers en grootschalige landbouwgebieden.

Kortom, voor ieder wat wils!

Op talloze manieren kan je het Kempen-Broek verkennen. Je kan hier niet alleen wandelen en fietsen, maar ook mountainbiken, paardrijden en mennen. Vele zeldzame planten- en diersoorten voelen zich hier thuis. Wist je dat er op weinig plaatsen in de Benelux zoveel soorten libellen voorkomen als in Kempen-Broek?  Sinds enkele jaren is ook de bever teruggekeerd en met een beetje geluk krijg je zelfs het edelhert te zien.

Wega staat voor de helderste ster in het sterrenbeeld Lier en een van de helderste van de noordelijke hemel. Het is één van de drie sterren van de zomerdriehoek. Kun jij ‘m zien als het donker is op het natuurkampeerterrein?

Ons beleid is erop gericht zorgvuldig met de mooie natuur en het bijzondere karakter van het kampeerterrein en omgeving om te gaan, zodat de speciale uitstraling volledig tot z’n recht komt. Wij zijn samen met U, als beheerders en gasten, verantwoordelijk voor de instandhouding van de natuur en de rust! Wij vragen dan ook uw volledige medewerking!

Natuurkampeerterrein Wega is auto/motor vrij!

Auto's en motoren komen alleen op het Natuurkampeerterrein bij aankomst en vertrek. Daardoor behoud het terrein z'n ruime natuurlijke uitstraling en kunnen kinderen ongestoord en veilig spelen.

De parkeerplaats voor kampeerders ligt direct naast het Natuurkampeerterrein.

Groene boekje en Natuurkampeerkaart

Ook op Natuurkampeerterrein Wega is het Groene Boekje, met bijhorende Natuurkampeerkaart verplicht! Het is dan ook bij de receptie te koop!

Wij wensen U een heel fijn verblijf, écht ontspannen kamperen, in een zeer relaxte sfeer!

WIFI

Bij WegaLand is wifi beschikbaar.

Recente Blogs

Gebroederlijk toch?

Op het Natuurkampeerterrein zijn de inmiddels fameuze WegaKachels te huur! Vet!

lees meer
Wim: de fotograferende kampeerder!

Dank Wim!
Kijk jullie mee?

lees meer
Afscheid in WegaLand!

Een memorabel afscheid van Ambulancedienst Limburg-Noord.

lees meer