Huh…Natuurkampeerterrein?

Aldus de Groene Koepel:

Wat maakt een Natuurkampeerterrein zo anders? Kamperen op een Natuurkampeerterrein is kamperen in de meest pure vorm. In vergelijking met de meeste familiecampings of natuurcampings onderscheiden de terreinen zich o.a. op de volgende punten:

Natuurlijke ligging
Terreinen bevinden zich in de mooiste landschappen, ver van alle drukte. Dankzij de luchtfoto’s van Google Maps kun je bij elk terrein zien dat dit geen loze woorden zijn. Soms zie je letterlijk door de bomen het Natuurkampeerterrein niet meer!

Kleinschalig maar ruim
Natuurkampeerterreinen zijn bescheiden qua omvang, maar je kunt er altijd zeker van zijn dat iedere kampeerder een ruime plek krijgt. Juist die extra ruimte geeft meer rust en privacy. Zelfs in de piekperioden tijdens de vakanties, wordt er alles aan gedaan om alle gasten zoveel mogelijk ruimte te bieden.

Respect voor uw rust
Natuurkampeerders zijn over het algemeen rustzoekers. Daarom zul je bij ons geen last hebben van rumoerige speeltuinen, kantines, radio’s of auto’s op het terrein.

Eenvoudige voorzieningen
Verwacht geen badkamers met bubbelbaden, uiteraard zijn er wel toiletten, douches en stromend water.

Kindvriendelijk
Ook kinderen voelen zich thuis op de Natuurkampeerterreinen. Vaak zijn er eenvoudige voorzieningen zoals een zandbak, schommel, (op Wega de waterpomp!). Maar de grootste speeltuin is de natuurlijke omgeving, waar van alles te ontdekken valt.

Géén vaste plaatsen
Er zijn op ons terrein geen vaste standplaatsen of seizoenplaatsen. Dat bevordert de natuurlijke uitstraling van een Natuurkampeerterrein.

Oog voor duurzaamheid
Duurzaam ondernemen is een bewuste keuze voor de beheerders en eigenaren van de Natuurkampeerterreinen. Per terrein vind je in de beschrijving welke duurzame activiteiten men ontplooit. Wordt er bv groene energie gebruikt wordt afval gescheiden.

In Nederland kan een camping zich alleen Natuurkampeerterrein noemen wanneer deze is goedgekeurd door de Groene Koepel.

De Natuurkampeerkaart, die uitgegeven wordt door deze stichting, is verplicht om te mogen kamperen op deze terreinen. Op Wega vinden wij “verplicht” een niet zo prettig woord 🙂 Wij leggen graag de functie van de Natuurkampeerkaart uit, wat voor een betekenis het voor jou en voor ons heeft! De Natuurkampeerkaart zit bijgesloten in Het Groene Boekje, een jaarlijkse uitgave waarin kort de regels staan en een overzicht van de 132 Natuurkampeerterreinen gegeven wordt. Deze kan worden aangeschaft op Natuurkampeerterrein Wega. De Stichting Natuurkampeerterreinen (later De Groene Koepel) bestaat sinds 1975 en heeft als doelstelling om deze vorm van kleinschalig en rustig kamperen in een natuurlijke omgeving in stand te houden en waar mogelijk het aantal natuurkampeerterreinen uit te breiden. Het aantal Natuurkampeerterreinen bevindt zich al jaren tussen de 130 en 140 terreinen.

Op Wega zijn eenvoudige sanitaire voorzieningen met ruime douches, wascabines, een kleine speeltuin, schommels, DE waterpomp en SlechtWeerRuimte WegaLand. Er is warm, stromend water en op iedere kampeerplek is een stroomaansluiting aanwezig.

Op Wega is de combinatie van deze ontzettend mooie plek in Midden-Limburg en de gemoedelijke sfeer die onze kampeerders zo aantrekt.

Wega is rustig gelegen in een natuurlijke omgeving: GrensPark Kempen~Broek met z’n vele wandel- en fietsroutes. De natuurbeleving staat bij ons terrein voorop. De plekken zijn ruim met veel privacy. Ook wij hebben zoals alle Natuurkampeerterreinen hetzelfde bord bij de ingang staan. Op Wega ondernemen wij duurzaam en werken bij ons WegaHelden met een afstand tot de arbeidsmarkt die op Wega de kans krijgen om duurzaam een passende werkervaring op te doen.

Verwacht op Wega geen animatieteams, zwembaden en bingo-avonden. Wij kennen in het hoogseizoen de WarmeWegaWeken: talenten in alle soorten en maten, passend op ons terrein en de omgeving! Zo kookt een vrijwilligster voor onze kampeerders, zorgt een vol met ideeën groep vrienden voor een klasse aktiviteit voor onze JongeHelden met een voorstelling bij het kampvuur voor de ModerneSenioren, komt onze Verhalenverteller voor de allerkleinsten, vertelt de imker over onze WegaBijen en hun honing, kun je al lerend biertjes proeven van de plaatselijke BrouwBroeders van de Natte Gijt, en kun je kennismaken met Mindfulness op ons terrein en zorgen wij de laatste avond voor wel heel passende live muziek bij het kampvuur! Genieten dus, waarbij vrijheid blijheid vanzelfsprekend is!

Vertraagzamend onthaasten op Wega!