Ook NP De Groote Peel zo dichtbij!

Natuurkampeerterrein Wega ligt zo’n 20 km van Nationaal Park De Groote Peel in Ospel. Te voet, met de fiets en de auto ben je welkom, er is een ruime parkeervoorziening. Voor de JongeHelden is er een waar kabouterpad!

De Groote Peel is een weids, waterrijk en stil hoogveengebied dat vooral bekend staat om zijn vele vogelsoorten en bijzondere geschiedenis.

De Groote Peel kent vele landschaps­typen: moerassen, land­schappelijk open terreinen met heide en pijpen­strootje, bossen en struwelen, kleine en grote waterplassen. Voor wandelaars is het een zeer gevarieerd weids gebied met vele vergezichten. Wandelaars kunnen kiezen uit verschillende routes, het staat super duidelijk aangegeven allemaal!

Tegenwoordig is De Groote Peel een aaneen­gesloten natuurgebied van 1400 hectare waar de rust en de weidsheid herinneren aan het vroegere veen. De ‘littekens’ van de turfwinning geven het gebied niet alleen een historische dimensie, ze hebben ook variatie toegevoegd aan het landschap dat bestaat uit water, moeras, heide en bossen en struwelen. De grote waterplassen, de kleine veenputjes, de peelbanen en de peelvaarten vormen samen de zichtbare geschiedenis van de turfwinning.

Erkend wetland

De Groote Peel is van groot belang voor watervogels, vandaar dat het park een inter­nationaal erkend ‘wetland’ is. Een kleine honderd vogelsoorten broeden er en talloze trekvogels strijken er voor langere of kortere tijd neer in voor- en najaar.

Uitzonderlijke natuur­kwaliteit

Vanwege zijn omvang en zijn uit­zonderlijke natuur­kwaliteit is De Groote Peel in 1993 aangewezen als Nationaal Park. De Groote Peel is ook aangewezen als Natura 2000 gebied. Nationaal Park De Groote Peel is in Limburg het enige zogenoemde ‘Wetland’. Wetlands zijn moerassen die voor de natuur van grote betekenis zijn.

Gerelateerde berichten

Ook wij zijn in 2021!

Ook wij zijn aangekomen in 2021! Met zowaar een live muziekske!
Kijk en luister ff mee!

lees meer
natuurkampeerterrein wega weert
Op naar 2021!

Dromen over kamperen in 2021 nadat een bijzonder 2020 is afgesloten….
De beste wensen voor 2021!

lees meer
Waaaauuuwwww!

Een frisse ochtend in december 2020; kun je de zomer 2020 nog herinneren? De zomer lijkt ver weg, zelfs in 2021! In deze blog leggen we uit dat ie weer komt😉

lees meer