Open 1 April 2022!

Tijdens de klus weken eind maart 2022 is de lente al goed voelbaar!

De dagen in de lente worden ten opzichte van de voorgaande¬†winter langer, en het zonlicht wordt sterker. Dat heeft ook effect op ons WegaKlusTeam en onze kampeerders: gewoon op iedereen….!

Traditioneel wordt in Nederland de voorjaarsschoonmaak of grote schoonmaak gehouden, waarbij het hele huis wordt schoonmaak.

Welnu, op Natuurkampeerterrein doen we niet anders! Alles wordt schoongemaakt en daar waar nodig opgeknapt!

De stroompalen, de kampeerhuisjes, de WegaTipi, het sanitairgebouw, de receptie….

Alles komt aan de beurt, om onze kampeerders zo meteen weer het juiste Wega gevoel te geven. Daar staat Wega om bekend….je onthaast er extra verdraagzamend bij!

Over de lente; vrij naar Wikipedia:

Alle planten, dus ook de landbouwgewassen, beginnen in de lente te groeien na de winterslaap. Ook dieren komen uit hun schuilplaatsen en beginnen met nestelen. Trekvogels migreren noordwaarts als reactie op de hogere temperaturen. Bij zoogdieren, zoals bijvoorbeeld schapen, worden de jongen vroeg in de lente geboren, zodat ze tegen het eind van de zomer met voldoende reserve het moeilijke winterseizoen ingaan.

Door de toename van het licht, maken planten en bomen nieuwe scheuten en bladeren. Deze ontwikkelen zich uit voedselreserves die zijn opgeslagen tijdens het voorgaande groeiseizoen. In bossen ontwikkelen zich de planten op de bodem het snelst. Deze maken gebruik van de korte periode dat de bodem van het bos nog veel zonlicht ontvangt doordat de bomen nog geen of weinig bladeren hebben.

Vooral bolgewassen ontwikkelen zich snel tijdens de lente. Vanuit de bol kan de plant zeer snel groeien en bloeien. Snel wordt het zaad ontwikkeld, waarna de bladeren bovengronds weer afsterven en de bol in rust blijft tot het volgende lenteseizoen.